Vad gäller? Läs mer…

Pressrelease Torvportalen

Torvportalen – en helt ny webbplats

lanseras på Mila, fackmässan för lantbrukare 13–15 februari 


Det är skillnad på torv och torv. Därför lanseras Torvportalen.


– Syftet är att etablera en informationskanal där vi kan berätta om våra olika strötorvprodukter. Vi har märkt att många kunder inte är medvetna om att det är stor skillnad på energitorv och strötorv som är särskilt anpassad för djurhållning. De köper bara torv i en säck utan att veta att det finns ett brett sortiment som har låg humifieringsgrad vilket kännetecknar bra strötorv, säger Thomas Merlöv, ansvarig för ScanPeat AB, där fem torvproducentföretag ingår.

På lantbruksmässan Mila finns 180 utställare som visar produkter, tjänster och nyheter för ett lönsamt och modernt lantbruk. En av dem är ScanPeat AB som lagom till invigningen lanserar en helt ny webbplats, www.torvportalen.se.

Bakom Torvportalen står sammanlagt sju torvproduktionsföretag.
– Vi vill förenkla för våra kunder som vill köpa olika sorters torv och ge fakta om vilken torv som bäst används inom olika djurhållning, berättar Thomas Merlöv.
Företagen som ingår i Torvportalen erbjuder sin egen specialtorv som är unik, exempelvis blocktorv, harvtorv, kutter och MCP absobent som är särskilt anpassad för exempelvis svin och hästar. Förpackningarna skiljer sig också åt, torven säljs i säck, storbulk och storbalar. Valet av förpackning är en viktig, men hittills okänd konsumentupplysning som nu finns på Torvportalen.
– På webbplatsen finns även bilder och filmer där man kan se hur varje sort ska användas så att kunderna lättare kan hitta sin favorit och den som passar deras djurhållning bäst,  säger Thomas Merlöv.

Landsbygdsministerns hemort

ScanPeat har sitt huvudkontor i Strömsnäsbruk där landsbygdsminister Eskil Erlandsson gått i skola. Eskil Erlandsson medverkar vid invigningen av mässan på torsdag 13 februari. Ämnet för hans tal är ”Så ökar vi konkurrenskraften för svenskt jordbruk”.
– Torvbruket skapar många arbetstillfällen särskilt i glesbygden, och vi som är i branschen hoppas att lantbruksministern och övriga politiker ska ge oss förutsättningar så vi kan fortsätta bedriva dagens hållbara torvbruk som har fördelar både för klimatet och sysselsättningen, säger Thomas Merlöv, som välkomnar alla intresserade till hans monter J20 under de tre mässdagarna .

För mer information:
Se www.torvportalen.se och www.scanpeat.com
Branschföreningen Svensk Torv har ett 30 –tal medlemsföretag, bl a ScanPeat, se gärna www.svensktorv.se med nyheter, fakta och tidningen Svensk Torv